Nieuws

Nashville-verklaring onacceptabel voor GroenLinks Limburg

GroenLinks Limburg vindt de Nashville-verklaring een document dat onrecht doet aan de lhbti-emancipatie en de rechten van lhbti’s. In de verklaring staat geschreven dat het accepteren van homoseksualiteit en transgender-zijn een zonde is. Ook wordt het huwelijk tussen paren van gelijk geslacht afgewezen. Dit laatste is in Nederland sinds april 2001 bij wet geregeld en gelegaliseerd.

Lees verder

9 Maart: euregionale energieconferentie en uitreiking Groen Lintje

Het samenwerkingsverband van de groene partijen in de zuidelijke euregio ( Groen Belgisch Limburg, Grünen regio Aachen, Ecolo Eupen en Liège en GroenLinks Nederlands Limburg) houden op 9 maart een conferentie over hernieuwbare energie in Maastricht (in het stationsgebouw). In het ochtenddeel vinden korte presentaties plaats van duurzame energieprojecten uit elk van de 5 regio's. Een jury, die de projecten al eerder beoordeeld heeft, zal vervolgens in het middagdeel bekend maken welk project met de eer van het eerste euregionaal Groen Lintje zal gaan strijken. Kom ook en/of lever een nominatie aan: statenfractie@groenlinkslimburg.nl! Het programma:

 

Lees verder

GroenLinks tegen gedoogbesluit MAA

Onze neo-liberale regering zet de provincie buiten spel. Het door GroenLinks geïnitieerde besluit, de vergunningsaanvraag in te trekken, werd door het rijk teniet gedaan.

Lees verder

Pagina's