Wim werd in 1968 geboren in Zuid-Afrika. Na een studie economie aan de Universiteit van Warwick en het geven van les aan de Universiteit van Oxford keerde hij in het midden van de jaren negentig terug naar Zuid-Afrika om als gekozen raadslid voor het African National Congress (ANC) te dienen. Daarna trad hij in dienst bij de United Nations University in Finland.

“ Dit oneerlijke systeem maakt het gemakkelijk voor het grootkapitaal, de Tech-reuzen, banken, de zeer rijken, georganiseerde criminele netwerken, en corrupte politici. ”

Elf jaar geleden leidde dit pad Wim naar Maastricht, waar hij hoogleraar was aan de Maastricht School of Management en een buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Hij doceert ook aan de RWTH Aachen en creëerde een door Climate-KIC gesteunde startup. Volgens Stanford Universiteit behoort Wim tot de top 2% van de wetenschappers in de wereld. 

Wim wil GroenLinks en de Limburgers dienen door zich in te zetten voor een betere economie. Onze huidige economie heeft gezorgd voor de ene na de andere financiële crisis, oorlogstijd-achtige energiekosten, oplopende inflatie, voedsel- en woningonzekerheid en bedreiging van onze pensioenen. Dit oneerlijke systeem maakt het moeilijk voor de middenklasse, boeren, leraren, zorgverleners, kleine ondernemers en nieuwe jonge gezinnen, en maakt het gemakkelijk voor het grootkapitaal, de Tech-reuzen, banken, de zeer rijken, georganiseerde criminele netwerken, en corrupte politici. En de rekening voor het veranderen van het klimaat moet nog ergens betaald worden... 2023 is de tijd voor verandering.