“ Het gaat mij om de basis; welzijn voor mens en dier, schone lucht en schoon water. ”

In 2017 hebben mijn vriendin en ik onze Brabantse geboortegrond verlaten en zijn wij verhuisd naar de prachtige stad Roermond. Daar wonen wij aan het mooiste plein van de mooiste en meest internationale provincie van Nederland – Limburg.

Limburg is mooi, maar kan nog veel mooier. Het moet en kan gewoon nog veel socialer, eerlijker en gezonder. Het kan toch niet zo zijn dat Maastricht Aachen Airport mag groeien ten koste van onze schone lucht, zélfs al vliegen in Meerssen letterlijk de dakpannen van de daken. Het kan toch niet zo zijn dat de Maas-Lijn (onze openbaarvervoersverbinding tussen Maastricht en Nijmegen) zo vies, vol en onbetrouwbaar is dat het geen volwaardige vervoersmogelijkheid meer is. We kunnen toch niet toestaan dat in Limburg bijna 17.000 kinderen onder de armoedegrens leven en de Maas moet toch zo schoon zijn dat er gewoon iedere dag drinkwater van gemaakt kan worden!

Rond 2001 ben ik lid geworden van GroenLinks omdat ik mij herkende in Paul Rosenmöller en wilde opstaan tegen het populisme van Pim Fortuyn. In 2003 ben ik actief geworden in diverse werkgroepen omdat ik, zoals Femke Halsema het destijds verwoordde, wilde knokken voor wat kwetsbaar is. En nu, in 2019, een periode waarin politieke partijen voeding geven aan de angst voor de ander, de verschillen tussen arm en rijk alleen maar worden vergroot en economische groei steeds weer zwaarder weegt dan de leefomgeving van mens en dier, stel ik mijzelf verkiesbaar voor de Provinciale Staten van Limburg omdat ik weiger de consequenties te dragen voor de huidige korte-termijn politiek.

GroenLinks heeft de afgelopen jaren als kleine oppositiepartij in de provincie al veel bereikt, maar er is nog zo veel meer te doen. En als we als kleine oppositiepartij al zóveel voor elkaar kunnen krijgen, wat is er dan allemaal mogelijk als we één van de grootste partijen worden? Als we in de coalitie zitten, mede dankzij jouw steun? Ik droom graag van een gezonde omgeving voor mens en dier, maar uiteindelijk wil ik vooral resultaat boeken. Samen met jou wil ik campagne voeren en met mensen in gesprek gaan. Stad voor stad, dorp voor dorp, wijk voor wijk, mensen warm maken voor onze idealen, voor hun idealen.