Als jongste fractievoorzitter van Heerlen weet Tahir hoe belangrijk het is dat de volgende generaties niet alleen vertegenwoordigd worden, maar ook zelf aan tafel zitten. “Verandering begint niet in achterkamertjes, maar bij mensen die durven opstaan – ook als ze jong zijn.” In de gemeenteraad zet hij zich in voor structurele oplossingen op het gebied van klimaat en armoedebestrijding.
Met resultaat: onder zijn leiding kreeg Heerlen het 1000-bomenplan, kwam er een opkoopbescherming tegen huisjesmelkers door zijn motie ‘zelfbewoningsplicht', en is gekozen voor ‘Oogst de Zon op Dak' voor zoveel mogelijk zonnepanelen op gemeentelijke en particuliere daken.
Ook op politiek gevoelige dossiers blijft Tahir onverzettelijk. Bij het gemeentelijk verbod op bedelaars schakelde hij Amnesty International in en hield hij een krachtig pleidooi voor menselijke waardigheid toen de rest van de gemeenteraad voor dit verbod stemde. “Juist voor de mensen zonder stem moeten wij het hardst spreken.”
Als provinciaal burgercommissielid wil hij zijn lokale ervaring inzetten om Limburg groener, socialer en eerlijker te maken. Zijn aanpak blijft principieel en praktisch. “Politiek moet durven kiezen voor morgen, juist als dat vandaag weerstand oproept.”