Ik heet Ali-Haydar maar men mag mij ook Ali noemen. Ik ben geboren in 1997 in Heerenveen en op mijn derde zijn wij naar Venlo verhuisd.

In 2016 heb ik mijn diploma Marketing en Communicatie gehaald aan de Gilde Opleidingen in Venlo. Vervolgens ben ik gestart aan de opleiding Bestuurskunde in Den Bosch.

Door de vele inspiraties die ik heb opgedaan van bekende personen, zoals vrijheidsstrijders in Cuba en personen als Nelson Mandela, ben ik politiek betrokken geraakt en overtuigd dat de wereld kán veranderen.

Het begon mij op te vallen dat mensen in mijn omgeving het steeds moeilijker hadden om financieel rond te komen, de verschillen tussen arm en rijk groter werden en dat de mentaliteit veranderde naar ’ieder voor zich’. Door de betrokkenheid met de mensen om mij heen, voel ik me verantwoordelijk om mij te verzetten tegen het onrecht in mijn buurt of waar dan ook ter wereld.

Via GroenLinks wil ik meewerken aan een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is, waar onrecht niet bestaat en geen oorlogen worden gevoerd.