Een maand geleden is een groep Duitsers in Berlijn begonnen met een wandeltocht naar Brussel. Zij wandelen om aandacht te vragen en informatie te verspreiden over gentechlandbouw, en gaan het parlement vragen om een totaalverbod op gentechgewassen in Europa.
Op hun weg komen ze in de periode van 23 tot 26 juli via Gulpen en Maastricht door het zuiden van ons land.

Greenpeace Nederland is heel blij met deze 'steun' uit Duitsland en werkt samen met Tradin en ASEED om de hen te verwelkomen in Nederland. Tevens willen we door wat ludieke acties de aandacht vestigen op de duitsers en hun boodschap.

Op 23 juli zal de groep om 14.00 uur de grens met Nederland bij Lemiers, net ten noorden van Vaals, passeren. We hopen dan met een grote groep mensen daar te zijn om de groep wandelaars het welkom te geven dat ze verdienen. Later op de dag is de aankomst in Gulpen, waar overnacht wordt. De volgende dag gaat de route via het Geuldal verder naar Maastricht. De 24ste 'savonds is gereserveerd voor een filmvertoning (life out of control) en een lezing van de initiator van de wandeltocht (Joseph Wilhelm, tevens oprichter van de firma Rapunzel, een van de grootste bio-bedrijven van Duitsland) in La Bonbonniere, te Maastricht. Ook Greenpeace zal daar een korte presentatie houden, net als Biologica en Tradin.

Op 26 juli, zullen de duitsers het land weer verlaten op weg naar brussel.

DOET U MEE AAN DEZE WANDELING?! (vergeet uw spandoek vooral niet) Laat horen dat ook in Nederland (en Limburg) mensen zijn die zich ernstig zorgen maken over gentechgewassen in de landbouw. Voor een enkel dagje of enkel de filmpresentatie bent u natuurlijk ook van harte welkom!

Voor meer informatie, zie ook http://www.genfrei-gehen.de/ of neem contact op met Herman van Bekkem (hvbekkem at greenpeace punt nl).