GroenLinks Limburg vindt de Nashville-verklaring een document dat onrecht doet aan de lhbti-emancipatie en de rechten van lhbti’s. In de verklaring staat geschreven dat het accepteren van homoseksualiteit en transgender-zijn een zonde is. Ook wordt het huwelijk tussen paren van gelijk geslacht afgewezen. Dit laatste is in Nederland sinds april 2001 bij wet geregeld en gelegaliseerd.

 

GroenLinks benadrukt dat de Nashville-verklaring onacceptabel is en dat iedereen in Nederland gelijk is. Ook in Limburg. Juist in een inclusieve diverse samenleving is het belangrijk dat we elkaar met respect behandelen. Dat is met de Nashville-verklaring ver te zoeken. Verschillen tussen mensen moeten geen belemmering zijn voor hun deelname aan die samenleving, maar een meerwaarde.

 

Het bestaan van de Nashville-verklaring laat toch zien dat de strijd richting acceptatie van lhbti’s in Nederland en dus ook in Limburg nog steeds niet gestreden is en daarom nog erg van belang is die te voeren. GroenLinks Limburg strijdt mee met lhbti’s om ons land en onze provincie om de strijd tegen lhbti-ongelijkheid tegen te gaan. Daarom heeft GroenLinks gisteren via een brief aan het college van gedeputeerde staten gevraagd om deze strijd vanaf morgen te ondersteunen en voor de komende dagen de regenboogvlag te hijsen op het Gouvernement!

 

GroenLinks Limburg is én blijft waakzaam tegen ongelijkheid, ongeacht de hoek waaruit deze komt!