In november van dit jaar zijn er waterschapsverkiezingen. In het verleden waren deze gebaseerd op een personenstelsel. Dit jaar kunnen de mensen voor het eerst stemmen op een lijst, net zoals dat gaat bij politieke verkiezingen.

GroenLinks heeft intern een discussie gevoerd of er een eigen lijst moest komen of dat de partij een "groene" lijst zou steunen. In het verleden namen de milieufederaties altijd het initiatief tot het zoeken van "groene" mensen, en organiseerden ook altijd overleg tussen deze waterschapsleden. Het was voor GroenLinks dan ook logisch om ook nu de groene krachten te bundelen en niet met een aparte GroenLinks lijst te komen. Het is tenslotte een functioneel, geen politiek bestuur.
Intussen is op 26 januari de organisatie "Water Natuurlijk" van start gegaan. Dit initiatief wordt ondersteund door een brede coalitie van natuur- en milieuorganisaties. Er is al een verkiezingsmanifest, te lezen op de website waternatuurlijk.nl.
In elk waterschapsdisrict moeten nu regionale besturen en kiescommissies aan het werk die aan dat verkiezingsmanifest regionale aanvullingen zullen geven en die de lijst samen zullen stellen.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen met Water Natuurlijk in Limburg, mee wilt denken over het programma of je verkiesbaar wilt stellen dan kan dat door een mailtje te sturen naar het bestuur en door contact op te nemen met de milieufederatie: 0475-386410. Meer informatie is te vinden op milieufederatielimburg.nl.

Het bestuur roept leden die geïnteresseerd zijn in het werk van de waterschappen op zich voor 1 april te melden om samen te zorgen voor een goede Groenlinks inbreng in het verkiezingsprogramma, en in het bestuur van de waterschappen na november.