GroenLinks in Provinciale Staten wil dat de provincie Limburg onderzoek gaat doen naar de besteding van subsidiegelden door de Stichting Kledingbank Limburg nu blijkt dat er mogelijk onregelmatigheden hebben plaatsgevonden. In een ingezonden brief maken bestuursleden onder andere melding van dure verbouwingen en te dure inhuur van een loods die eigendom is van een bestuurslid. De berichten zijn dermate ernstig dat GroenLinks om openheid van zaken vraagt.

Dinsdag 25 augustus maakten de Limburgse kranten melding van mogelijke wantoestanden bij de Kledingbank Limburg. Zo zou een loods van een bestuurslid voor rekening van de Kledingbank zijn verbouwd en tegen een kunstmatig hoog tarief zijn verhuurd aan de Kledingbank.

GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman: "Bij de Kledingbank gaat het om een steunpunt voor onze allerarmsten. Iedere euro die daar op een verkeerde manier wordt uitgegeven, is er een teveel. De meldingen over wantoestanden van twee bestuursleden zijn ernstig. Wij willen de kwestie zo snel mogelijk bespreken en zullen de Gedeputeerde vragen om een onderzoek in te stellen naar onregelmatigheden. Dit moet zo snel mogelijk worden aangepakt."