GroenLinks wil alsnog een onafhankelijk onderzoek naar de Kledingbank Limburg. Statenlid Andy Rossel wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de perikelen bij de Kledingbank en heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Deputé Van Rijnsbergen (SP) weigert vooralsnog een onderzoek.

De perikelen rondom de Kledingbank Limburg zijn de afgelopen maanden niet uit de media te houden geweest. In augustus pleitte GroenLinks al voor een onderzoek. Deputé Van Rijsbergen liet weten hier geen heil in te zien omdat de provincie niets zou kunnen afdwingen bij de stichting.

Statenlid Andy Rossel is niet te spreken over de houding van de deputé: “De provincie heeft een subsidierelatie van ruim een ton per jaar. Juist die subsidierelatie maakt invloed mogelijk. In haar eigen subsidievoorwaarden stelt de provincie als criterium dat er in alle gevallen aan ‘good governance’ gedaan moet worden. Nu hierover ernstige twijfels bestaan in het geval van de Kledingbank Limburg, is een onderzoek noodzakelijk.”

Rossel wil dat er alsnog een onderzoek komt: “De provincie moet haar eigen subsidievoorwaarden serieus nemen. Bij de Kledingbank gaat het om een steunpunt voor onze allerarmsten. Iedere euro die daar op een verkeerde manier wordt uitgegeven, is er een teveel.”