De top tien van deze lijst:

  1. Thea Jetten (Arcen) is onze lijsttrekker en fractievoorzitter en onder andere woordvoerder van water en circulaire economie. Daarnaast is zij werkzaam bij het IVN.
  2. Geert Gabriëls (Weert) is onze Gedeputeerde natuur, milieu, stikstof en erfgoed.
  3. Kathleen Mertens (Maastricht) Statenlid en onder andere woordvoerder over Maastricht Aachen Airport.
  4. Eric Sol (Echt) is zelfstandig IT-ondernemer en maatschappelijk actief op diverse gebieden.
  5. Arlan Dautzenberg (Hoensbroek) zet zich als ambtenaar onder andere in voor vluchtelingen.
  6. Gea Meijers (Bunde) werkt bij het Europees feministisch netwerk WIDE+.
  7. Wim Naudé (Maastricht) is econoom en ondernemer.
  8. Theo Sponselee (Heerlen) is groepstherapeut bij GGZ en zet zich in voor de regenbooggemeenschap.
  9. Mark Mülders (Maastricht) is gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor GroenLinks Maastricht.
  10. Toon Kerkhoff (Merselo) is actief in de Venrayse politiek, was voorheen werkzaam in de arbeidsvoorziening en regio Eindhoven en is afgestudeerd in doctoraal chemie.

Ook op de foto onze nummer 12 Ali Daliry!

Huidig Provinciaal Statenlid Odin Westen staat niet meer op de kieslijst vanwege de combinatie van werk en privé. Huidig Provinciaal Statenlid Pepijn Baneke is wethouder geworden in Heumen en keert daarom eveneens niet terug op de kieslijst.

Thea Jetten: “Nu de lijst en het verkiezingsprogramma definitief zijn, kunnen we uit de startblokken met een ijzersterke verkiezingscampagne om vervolgens het verschil te maken voor Limburg en de Limburgers.”
GroenLinks Limburg maakt het verschil met een krachtige en bestendige boodschap. Zo wil de fractie in wording binnen de kerntaken van de provincie daadkrachtig, hoopvol, constructief, eerlijk, betrouwbaar en inhoudelijk sterke politiek bedrijven. Door verantwoording te dragen en perspectief te bieden, publieke middelen aan te wenden in dienst van publieke waarden, armoede en eenzaamheid te helpen bestrijden, de biodiversiteit te bevorderen, geen greenwashing te accepteren en natuur en voedselproductie hand in hand te laten gaan op basis van een verdienmodel.