De Provinciale Staten van Limburg hebben afgelopen vrijdag het Energiefonds goedgekeurd. Door twee moties van GroenLinks, waarvan één mede ingediend door D66, is dit fonds nu ook toegankelijk voor huurders en coöperaties. Daarnaast worden woningbouwcorporaties nu door de provincie aangespoord om mee te doen met het landelijk initiatief Zonnig Huren.

 

4 november heeft GroenLinks samen met het CDA, de  VVD en de PvdA een motie ingediend die Gedeputeerde Staten de opdracht gaf een energiefonds voor duurzame energie op te richten waar zowel burgers als bedrijven van kunnen profiteren. Dit fonds heeft als doel de CO2 uitstoot in Limburg te reduceren. Mede door GroenLinks is dit fonds nu voor een grotere groep Limburgers toegankelijk. Door collectieve initiatieven nadrukkelijk uit te nodigen om gebruik te maken van dit fonds en door woningbouwcorporaties aan te moedigen om grootschalige installatie van zonnepanelen op huurwoningen mogelijk te maken kunnen we in Limburg nu ook echt meters maken. “Dit is een stap in de goede richting om Limburg een regionale voortrekkersrol te laten vervullen op het gebied van duurzame economie. Dit fonds is goed voor het Limburgse MKB, met name de installateurs en het is ook een aanmoediging voor bedrijven om duurzame initiatieven te ontwikkelen en te ontplooien in Limburg. Dit levert energievoordeel en werkgelegenheid op voor onze burgers.” aldus Statenlid Carla Brugman.

GroenLinks heeft afgelopen vrijdag twee moties ingediend, waarvan één samen met D66, bij de behandeling van het Energiefonds. Beide moties zijn aangenomen door de Provinciale Staten van Limburg.