Samen met Michiel Ritzen, onderzoeker duurzame gebouwde omgeving van Zuyd Hogeschool heeft er een verkennend gesprek plaatsgevonden en is er vooral gesproken over draagvlak. Als dat er is, moet er geprobeerd worden om enthousiastelingen bij elkaar te roepen om te kijken hoe zo’n project opgezet kan worden.

In navolging van dat gesprek heeft Odin Westen vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Er werd onder andere de vraag gesteld hoe het College tegenover zo’n project in Limburg staat. Het College blijkt daar positief tegenover te staan. 

Uit de antwoorden blijkt ook dat het College initiatieven als natuurinclusief en ecologisch bouwen van harte ondersteunt. Dat kan bijvoorbeeld via de Subsidieregeling Stimulering Wonen 2020 – 2023. Deze subsidieregeling ondersteunt (collectieve) burgerinitiatieven door in de ontwikkelfase financieel bij te springen, zodat professionele ondersteuning ingekocht kan worden bij de verdere uitwerking van een eerste idee tot een “woonplan”. 

Boukje Aartsen en Odin Westen inventariseren op dit moment of er andere enthousiastelingen zijn, die eventueel het initiatief willen nemen om natuurinclusief en ecologisch bouwen mogelijk te maken in Limburg, in de vorm van een platform of projectgroep. 

Heeft u interesse om mee te praten, heeft u de kennis op het gebied van natuurinclusief en ecologisch bouwen en / of wilt u deelnemen in zo’n projectgroep? Dan kunt u contact opnemen met onze fractiemedewerker Carla Luja via statenfractie@groenlinkslimburg.nl