Mark (1986) is geboren en getogen in Zuid-Limburg. Hij is afkomstig uit een liefdevolle familie afkomstig uit Kerkrade en groeide op in Landgraaf. Iedere zaterdag bracht zijn vader hem naar Theaterschool Kiek in Kerkrade en ging hij met zijn moeder regelmatig naar het Wijngrachttheater (tegenwoordig Theater Kerkrade).

“ Het stimuleren van alle vormen van cultuur zie ik als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van onze jongste inwoners. ”

Hij realiseerde zich, maar kreeg ook van zijn ouders mee, dat er ook Limburgse kinderen zijn die onder hele andere omstandigheden zijn opgegroeid. Als tiener ging hij al de deuren langs voor het Wereld Natuur Fonds om aandacht te vragen voor het welzijn van neushoorns. Binnen GGZ instelling Mondriaan Zorggroep was hij in het begin van zijn loopbaan werkzaam. In 2015 maakte Mark de overstap naar de sociaal-culturele sector en werkte hij o.a. voor De Domijnen en Festival de Nederlandse Dansdagen. Naast zijn rol als GroenLinks raadslid en fractievoorzitter in Maastricht is Mark tevens werkzaam voor de landelijke stichting Vier het Leven. Een organisatie die voor cultuurparticipatie voor senioren zorgt. Mark is vanaf 2013 woonachtig in Maastricht.  

Mark schreef afgelopen zomer mee aan het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen. Aan het hoofdstuk Samenleving en Cultuur heeft hij een grote bijdrage geleverd. Met belangstelling volgt hij ook de ontwikkelingen rondom Maastricht Aachen Airport (MAA) en hij hoopt dat Limburg ook in de nacht per trein bereikbaar is. Hij droomt dat de #meertreinenmindervliegen van Tweede Kamerlid Suzanne Kröger een persoonlijke slogan van alle Limburgers wordt. 

Het is daarnaast een speerpunt dat de Limburgse musea op momenten gratis toegankelijk zijn voor alle Limburgers. Het zou daarnaast goed zijn als één van de drie musea van de provincie Limburg een status van rijksmuseum krijgt aldus Mark.  

Cultuur is behalve vermaak wat Mark betreft belangrijk voor de euregio. Het zorgt voor werkgelegenheid in onze provincie. Het stimuleren van alle vormen van cultuur ziet Mark als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van onze jongste inwoners.