Gea is 46 jaar en woont in Bunde. Ze is al sinds haar tienerjaren geïnteresseerd in politiek. Haar drijfveer is het verminderen van ongelijkheid. Om dit te verwezenlijken studeerde ze eerst sociologie en vervolgens internationaal publiek beleid.

“ Mensen hebben recht op een schonere lucht, een gezonde natuur, waterveiligheid, betaalbare woningen en goede voorzieningen. ”

Gea werkt al geruime tijd als coördinator bij WIDE+. Dit is een Europees feministisch netwerk dat strijdt voor vrouwenrechten in Europa en daarbuiten, als onderdeel van een grotere strijd voor sociale rechtvaardigheid, duurzaam levensonderhoud en mensenrechten. Met deze ervaring heeft Gea enige tijd geleden de stap gezet om ook zelf de politiek in te gaan. Ze is raadslid in Meerssen voor de lokale partij KIJK!!!, een progressieve, groene en sociale samenwerking van GroenLinks, D66 en PvdA.

Nu staat ze op de zesde plek van onze kieslijst: "De provincie kan zoveel betekenen voor de gezondheid haar inwoners en de Limburgse natuur. Dat is heel belangrijk omdat de Limburger gemiddeld genomen minder gezond is dan andere Nederlanders. Mensen hebben recht op een schonere lucht, een gezonde natuur, waterveiligheid, betaalbare woningen en goede voorzieningen. Daar wil ik mij voor inzetten!"